G Suite for Education met Classroom

Met “Google Classroom” en broninformatie uit “G Suite for Education” kun je differentiëren, zelfstandig leren en samenwerken.

Sterke combi: G-Suite icm Google Classroom

training-websiteOm Google Classroom te kunnen gebruiken heb je een G Suite for Education-account nodig, een veelzijdige combinatie. Het zorgt voor een krachtige digitale omgeving waarin kinderen plaats- en tijdonafhankelijk zelf verder kunnen leren. Ze hebben toegang tot productiviteitstools als Gmail en Agenda en vooral het integreren van Drive blijkt een fantastische toevoeging.

Dankzij (onbeperkte) online opslag kunnen documenten altijd en overal gelezen en bewerkt worden. Met behulp van Google Documenten en Presentaties zijn nieuwe bestanden zo aangemaakt. Doordat leerlingen ze met elkaar (en de leerkracht) kunnen delen, wordt samenwerken ook heel gemakkelijk.

Opdrachten maken

Het is raadzaam om per vakgebied een aparte lesgroep te maken, zodat alles overzichtelijk bij elkaar staat. Om in een lesgroep te werken moeten leerlingen eerst toegevoegd worden. Dit kan de leerkracht doen, maar de leerling kan ook zichzelf toevoegen door een groepscode in te voeren.

Als leerkracht kun je binnen Classroom opdrachten, aankondigingen of vragen versturen. Je kunt ze verrijken met YouTube-filmpjes, afbeeldingen of bestandsbijlagen. Zo stel je de leerlingen op allerlei manieren in staat hun opdracht succesvol af te ronden.

Classroom biedt overzicht

Voor jezelf biedt Classroom vooral veel overzicht. Zo kun je in één oogopslag zien welke leerlingen wel en welke niet hun opdrachten hebben ingeleverd en hun huiswerk hebben afgerond. Ook kun je opmerkingen aan de groep verzenden en kinderen individuele feedback geven. Je kunt je opdrachten beoordelen, en ook is het mogelijk alle beoordelingen te bundelen in één overzicht.

Leerlingresultaten in een map

Alle documenten die de leerlingen in Classroom maken, slaat Google Drive automatisch op in de juiste map. Ook al verwijder je oude documenten in Classroom, in Drive blijven ze gewoon staan. Wil je ze toch uit Drive verwijderen, dan kan dat handmatig. Het voordeel is dat je leerling-resultaten dus altijd kunt bewaren en eventueel kunt koppelen aan een digitaal portfolio. Ook kun je ouders aanmelden om wekelijks per mail een overzicht te laten krijgen, waar hun kind(eren) mee bezig zijn of wat ze hebben afgerond.

Wilt u verder? Bel of mail voor een oriënterend gesprek.

Copyright © 2021 Leervisie

Skyhighmedia