Leervisie

Nao robot wandelt uw klas in op wo 29/11/2017

Robots en ICT bezetten een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij en dat zal de komende jaren zich steeds verder doorzetten. Het onderwijs kan daar uitstekend op inspelen, om zodoende in de ontwikkeling van een leerling ook in de nabije toekomst een grote meerwaarde te kunnen blijven bieden. Een leerkracht wil daar vaak best in mee, voor zover het binnen haar/zijn gezichtsveld ligt.


Maar hoe kun je nu “digitale geletterdheid” binnen het onderwijs nog beter vorm geven, zodat je de uitvoering van een leerplan kunt ondersteunen en het onderwijs aantrekkelijker en efficiënter kunt maken? Dat kan: Door het “leren over” en “leren met behulp van ICT” te linken aan het curriculum van de school.

Om u een idee te geven wat dat voor u kan betekenen, hebben “Robots in de klas en “Leervisie” een leuke inspiratiesessie voor u georganiseerd. U kunt daar (laagdrempelig) een “Nao robot” al deze dingen voor u laten doen. Daarmee wordt u spelenderwijs bekend gemaakt met de vele mogelijkheden, die deze robots met zich meebrengen. U kunt bijv aan de slag met een “blockley programmeeromgeving”, maar u kunt óók presentaties en quizes door de robot laten uitvoeren. Ook hoort u praktijkervaringen van een school, die de robot al een tijdje in de klas inzet.

Waar zijn de Nao’s als “social robots” allemaal toe in staat?

  • Humanoïde NAO-robots kunnen heel natuurlijk bewegen.
  • Ze kunnen interacteren met hun omgeving (‘voelen’, zien, luisteren, praten)
  • En … ze kunnen in bepaalde mate zelf beslissingen nemen op basis van wat de eigenaar de robot heeft geïnstrueerd.

Hebben we u geprikkeld en bent u ook benieuwd waar dit allemaal naartoe gaat?
Schrijf u dan nú op dit formulier in voor deze leuke en inspirerende sessie.   Lees meer …

Copyright © 2021 Leervisie

Skyhighmedia