Leervisie

Google Jamboard: 55″ digitaal whiteboard

google-jamboard
Google heeft een whiteboard-vervanger aangekondigd, het Jamboard. Dit digitaal whiteboard is ideaal voor scholen en heeft een 55″-touchscreen met 4K-resolutie. Het scherm registreert niet alleen vingerinput, maar er zijn ook twee pennen en een ronde gum beschikbaar, zijn passief (dus geen batterij).

Bijna alles kan op het scherm geprojecteerd worden, zoals foto’s, video’s, digitale post-its en kaarten uit Google Maps. Ook bestanden uit Google Drive, zoals documenten en sheets kunnen toegevoegd worden. Tevens is handschriftherkenning aanwezig, waarmee geschreven tekst direct wordt omgezet.

Gebruikers hoeven niet bij het Jamboard te zitten om, zoals Google het noemt, mee te jammen. Het bord bevat WiFi, wat het met “G Suite for Education” verbindt. Daardoor kan content naar het Jamboard gestuurd worden vanaf mobiele apparaten, waar dan ook. Tot slot is er een webcam, microfoon en speaker aanwezig, waardoor videoconferencing ook mogelijk wordt via Hangouts.

Het geheel kan aan de muur opgehangen worden of middels een frame op wielen staan. Momenteel start een “early adopter-programma” (alleen in de VS), maar commerciële verkrijgbaarheid wordt begin 2017 verwacht. Het Jamboard moet $6000 in de VS gaan kosten, een europrijs is nog niet bekend.

Terug naar “Nieuws en Blog

Copyright © 2021 Leervisie

Skyhighmedia