e-Portfolio

Leervisie e-Portfolio

e-Portfolio’s worden gebruikt om werk te verzamelen, dat ontwikkelingen van een leerling laat zien.
Het wordt gebruikt om leerlingen te stimuleren te gaan reflecteren op hun eigen werk.
Handig ook om de volgende stap in hun leerproces te zetten, door zichzelf doelen te stellen.
Door feedback te ontvangen van zowel de leerkracht als medeleerlingen en door veel samen te werken.

 

Voor de school is het wel van belang dat het portfolio-leren goed wordt geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk. Alleen met het aanschaffen van een ePortfolio ben je er nog niet, want ook het aanleren van vaardigheden als feedback geven en ontvangen zijn van belang. Gelukkig kan Leervisie u tijdens de opstartfase helpen met een passend scholingsplan, waarin de nieuwe rollen van zowel leerling als docent steeds beter duidelijk worden en onderdeel van uw lestijd zullen gaan uitmaken.
Daarnaast zal de leerkracht het proces dienen te bewaken en aansturen door middel van portfoliogesprekken. Dat deze gesprekken heel waardevol kunnen zijn hoorde ik laatst van een leerkracht die de volgende opmerking maakte: ”uit de portfoliogesprekken met de leerlingen en ouders haal ik veel meer informatie dan welke toets dan ook”.

Kijkt u ook eens bij toepassing e-Portfolio’s.


Wilt u óók met een veelzijdig e-Portfolio aan de gang of heeft u behoefte om te praten over een betere oplossing, bel (06-4717 5552) of mail (info@leervisie.nl) voor een oriënterend gesprek.

Copyright © 2021 Leervisie

Skyhighmedia