Leervisie

Classroom opdracht met formulier

Je kunt een formulier meesturen met een opdracht in “Google Classroom”. Daarin kan een leerling de antwoorden geven, die een leerkracht laat zien, wat een leerling al wel en wat nog niet bekend is. Zoals bij alle brondocumenten, dien je een “Google Formulier” te maken, voordat je het koppelt aan “Google Classroom”. In “Google Drive” klik je op “Nieuw” en kiest “Meer …”. Vervolgens is er de optie om een “Google formulier” te kiezen.

Je kunt ook bij “Google Formulieren” komen, door naar “forms.google.com” te gaan. Dit geeft je een gefilterde lijst met alleen je “Google Formulieren”. Je kunt ook op het + icoon klikken in de rechter-benedenhoek om een nieuw formulier te maken.

Maak een nieuw item aan

In Google Classroom kun je een nieuw item aanmaken: Opdracht, mededeling of vraag. Of je kunt een bestaand item opnieuw gebruiken. In de bijlage optie onderaan de drie mogelijkheden klik op het Google Drive Icoon. Je vind hier het “Google formulier”, die je hierboven gemaakt hebt en koppelt het aan de opdracht.

In tegenstelling tot andere bijlagen, heb je niet de optie om te “kijken”, “bewerken” of een “kopie maken”. Het “Google Formulier” is direct aan het item gekoppeld. Als je als leerkracht klikt op de titel van het formulier, kun je het “edit scherm” van het “Google formulier” openen. Als leerlingen klikken op de titel van het Formulier, zal het de formulier voor hen openen om het in te vullen. In de stream kun je gemakkelijk linken naar de “spreadsheet met reacties”.

Leerlingen kunnen naar het Formulier linken en het invullen. Je kunt de resultaten direct in de spreadsheet zien, zodra je het invult. Leerlingen die het formulier invullen, zullen het klaar gemeld hebben in de “Google Classroom” opdracht. Na het verzenden van het “Formulier”, koppelt het bevestigingsscherm het Formulier voor de leerling terug naar de opdracht. Door “open opdracht” te kiezen, gaat de leerling naar het inleverscherm van de opdracht.

Als het item aanvullende bronnen bevat naast het enkele “Google Formulier”, dient de leerling handmatig aan te geven, dat de opdracht “gedaan” is of klikt op “Inleveren”. Deze bronnen kunnen documenten, aanvullende Formulieren, Web-linkjes of YouTube Video’s bevatten.

Copyright © 2021 Leervisie

Skyhighmedia